SVEŽE MESO

Juneće sveže meso

Juneće sveže meso je najbolji izvor proteina i hranljivih sastojaka, poput gvožđa i vitamina B12. Ono je prepoznatljivo po svom bogatom ukusu, sočnosti i teksturi.

Teleće sveže meso

Teleće sveže meso je vrsta mesa dobijena od teleta, odnosno mladih goveda starih između 6 nedelja i 6 meseci. Ovo meso ima nežan ukus i meku teksturu, što ga čini popularnim izborom za pripremu različitih jela.

Praseće sveže meso

Praseće sveže meso je vrsta mesa dobijena od svinja mlađih od godinu dana, i predstavlja popularnu vrstu mesa u mnogim kuhinjama širom sveta. Ovo meso se može pripremiti na različite načine i koristi se u pripremi mnogih jela.

Svinjsko sveže meso

Svinjsko sveže meso se obično prodaje u obliku odresaka, šnicli, plećke, buta i drugih delova svinje. Ovo meso se može pripremiti na različite načine, kao što su pečenje, kuvanje, roštiljanje i prženje.

Sveže meso mangulice

Sveže meso mangulice je vrsta mesa dobijena od svinje rase mangulica, koja se smatra jednom od najkvalitetnijih i najukusnijih vrsta svinja. Ovo meso ima karakterističan ukus i teksturu, i često se smatra delikatesom.

Jagnjece sveže meso

Sveže jagnjeće meso je vrsta mesa dobijena od jagnjadi, mladih ovaca starih manje od godinu dana. Ovo meso je poznato po svom nežnom ukusu i teksturi, a često se koristi u tradicionalnim jelima.

Pileće sveže meso

Sveže pileće meso je vrsta mesa dobijena od pilića. Ovo meso je popularno zbog svoje neutralne arome i teksture, kao i zbog široke primene u različitim jelima.

Ćureže sveže meso

Ćureće meso je bogato hranjivim sastojcima, proteinima, vitaminima i mineralima, kao i vitamin B kompleks kao i selen i cink. Sadrži triptofan i esencijalne aminokiseline koja sliže za sintezu serotonina, neurotransmitera koji utiče na raspoloženje i san.

Ždrebeće meso

Ždrebeće sveže meso ima svetliju boju i nežniji ukus u odnosu na druge vrste mesa poput svinjetine ili junećeg mesa. Ždrebeće meso je niskokalorično i bogato proteinima, vitaminima i mineralima. Sadrži vitamin B12, koji je važan za održavanje zdravlja nerava i stvaranje crvenih krvnih zrnaca.

Konjsko sveže meso

Konjsko meso ima nisku količinu masnoće i bogato je proteinima. vitaminima i mineralima. Sadrži vitamine B kompleksa. Odlično je za stvaranje crvenih krvnih zrnaca i održavanje zdravog nervnog sistema. Konjsko meso je takođe dobar izvor 00kreatina, prirodne supstance koja se koristi u sportskoj ishrani.